luni, 16 iunie 2014

Pizza Corona



De curand am vazut la Dorina o pizza tare frumoasa, am pus ochii pe ea de-atunci. Si cum imi place sa ma joc cand vine vorba de pizza, n-am stat pe ganduri si am executat-o rapid, eu am folosit aluatul meu clasic de pizza.
Cu aceasta reteta particip la concursul organizat de Andreea

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 50 ml ulei masline
  • ~ 250 ml apa calduta
pentru toping :

  •  salam
  • ardei
  • sos pentru pizza
  • busuioc uscat
  • masline
  • branza
  • ceapa  verde
  • Naturelo ciuperci champignons
 Pregatim alualtul: Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si una de faina, peste care vom pune apa calduta, omegenizam compozitia si lasam langa ochiul de la aragaz 10-15 minute pana ce creste maiaua.

Separat cernem faina, facem o gaura in mijlocul ei, unde vom pune maiaua crescuta si incepem sa framantam usor, adaugam pe rand sarea, apa calduta ( nu o punem pe toata o data, ci treptat, este posibil sa nu fie nevoie de toata ), adaugam apoi uleiul si framantam pana ce devine un aluat moale nelipicios.
Lasam aluatul sa creasca o ora, tot langa ochiul de la aragaz sau langa o alta sursa de caldura.
Cand a crescut aluatul, il impartim in 2 parti egale.
Intindem fiecare parte pe masa de lucru sub forma rotunda.
Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu faina si se va pune aluatul.
De jur imprejurul cercului se  pune sos de pizza, la o distanta de 5-6 cm fata de centru, astfel formand un nou cerc din sos. Din centrul cercului se traseaza linii drepte pana in locul unde se intalneste cu sosul, se vor forma triunghiuri.
Peste sosul de pizza se pun celelalte ingrediente taiate cubulete.
Se ia fiecare varf de triunghi, se pune peste ingrediente si se prinde sub marginile cercului.
La final va rezulta o coroana.
Se coace la cuptorul preincalzit aproximativ 30 minute pana se rumeneste frumos.


4 comentarii:

Comandă pizza online!

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)