am incercat si eu pentru prima oara sa fac taitei de casa si sunt tare mandra :D:))...am mai gatit cu taitei de casa, dar nu facuti de mine, deci acestia sunt deliciosi :))
Ingrediente
- 2 ou
- faina cat cuprinde
- sare
Mod de preparare
Batem ouale cu un praf de sare ca pentru omleta, dupa care incepem sa punem faina, amestecam mai intai cu fruculita, dupa care incepem sa framantam cu mana, pana nu se mai lipeste coca de maini.
Dupa ce am facut coca, o punem intr-o folie si o lasam sa se odihneasca 30 de minute.
Dupa ce s-a odihnit, o taiem in 2 bucati.
Incepem sa intindem o foaie subtire subtire, din cand in cand intoarcem foaia pe o parte si pe cealalta si presaram faina din abundenta, deoarece fiind subtire, exista posibilitatea ca aceasta sa se lipeasca de masa.
Dupa ce am intins cat am putut noi de subtire, o lasam sa se zvante.
La fel procedam si cu cealalta.
Dupa ce s-a zvantat, rulam foaia si cu un cutit ascutit taiem cat de subtire putem ( asta depinde de gustul fiecaruia, pentru ca sunt persoane care ii prefera mai grosi), ii rasfiram pe masa si ii lasam la uscat.
Din cealalta foaie am facut tascute astfel:
Am taiat fasii late, dupa care le taiem perpedicular, astfel formandu-se patratele mici ( bine mie nu mi-au iesit chiar mici, dar data viitoare o sa-i fac mai mici).
La fel procedam si cu tascutele, le rasfiram pe masa pana se usuca.
Se pot folosii imediat, ii putem pastra la frigider 2-3 zile sau seusuca bine bine si ii depozitam intr-o punga.
Inainte de a-i pune in supa eu i-am dat prin sita pentru a ineparta surplusul de faina.
Dupa ce am facut coca, o punem intr-o folie si o lasam sa se odihneasca 30 de minute.
Dupa ce s-a odihnit, o taiem in 2 bucati.
Incepem sa intindem o foaie subtire subtire, din cand in cand intoarcem foaia pe o parte si pe cealalta si presaram faina din abundenta, deoarece fiind subtire, exista posibilitatea ca aceasta sa se lipeasca de masa.
Dupa ce am intins cat am putut noi de subtire, o lasam sa se zvante.
La fel procedam si cu cealalta.
Dupa ce s-a zvantat, rulam foaia si cu un cutit ascutit taiem cat de subtire putem ( asta depinde de gustul fiecaruia, pentru ca sunt persoane care ii prefera mai grosi), ii rasfiram pe masa si ii lasam la uscat.
Din cealalta foaie am facut tascute astfel:
Am taiat fasii late, dupa care le taiem perpedicular, astfel formandu-se patratele mici ( bine mie nu mi-au iesit chiar mici, dar data viitoare o sa-i fac mai mici).
La fel procedam si cu tascutele, le rasfiram pe masa pana se usuca.
Se pot folosii imediat, ii putem pastra la frigider 2-3 zile sau seusuca bine bine si ii depozitam intr-o punga.
Inainte de a-i pune in supa eu i-am dat prin sita pentru a ineparta surplusul de faina.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu