LA MULTI ANI IUBIREA NOASTRA!!!!TE IUBIM ENORM!!!!!!
Ingrediente:
pentru blat:
- 5 oua
- 10 linguri de zahar pudra
- 10 linguri de lapte
- 5 linguri de ulei
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
- ~ 1 pahar de faina
- vanilie
pentru rulada:
- 4 oua
- 8 linguri de zahar pudra
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
- ~200 g de faina
- coaja rasa de lamaie
- vanilie
- gem de mure ( sau de care va place)
pentru crema:
- 350 g frisca lichida
- o budinca de vanilie
- o budinca de frisca
- 800 ml lapte
- 8 linguri de zahar
- vanilie
- 1 plic gelatina
- cirese din compot ( am bagat ciresele dintr-un borcan de 800)
pentru decor:
- frisca
- 1 plic tort jeleu
- 250 ml zeama de compot de cirese
- 2 linguri de zahar
- 50 g ciocolata cu lapte
Pregatim blatul:
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, vanilia, faina amestecata cu praful de copt , dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin ulei ( eu asa fac, voi o puteti lasa asa) si dam tava la cuptorul preincalzit aproximativ 20 de minute la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea. Il lasam la racit dupa care il taiem in 2.
Pregatim blatul pentru rulada: se bat albusurile spuma tare, se pune zaharul in ploaie, apoi galbenusurile, faina amestecata cu un praf de copt, coaja rasa de lamaie, vanilia. Se coace in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.
Pt ca rularea sa fie perfecta se umezeste un prosop si se ruleaza blatul pe el, acesta nu trebuie sa se raceasca, se lasa o ora dupa care punem gemul de mure sau crema si rulam cu grija. Lasam inca o ora inainte de a taia rulada.
Pregatim crema: Pentru inceput vom pregatii budinca conform instructiunilor de pe pachet ( eu nu pun 500 nl de lapte la plic ci 400 ml), inainte de a oprii focul punem vanilia, apoi o luam de pe foc si o lasam la racit. Batem frisca bine bine, dupa care o amestecam cu budinca, care trebuie sa fie racita bine, peste care vom turna in fir subtire gelatina pregatita conorm instructiunilor de pe pachet si omogenizam bine crema, apoi dam la rece 10 min.
Asamblarea:
Tapetam o tava cu peretii detasabili cu folie alimentara, dupa care punem pe peretii tavii rulada taiata felii ( asezata una langa alta, vezi foto), apoi punem primul blat, il insiropam cu zeama de la compotul de cirese, crema, in care vom baga cirese din compot, carora le-am scos samburii, punem celalat blat insiropat, un alt strat de crema cu cirese, apoi vom pregatii jeleul conform instructiunilor de pe pachet ( eu am pus in loc de apa, zeama de compot, insa putem pune apa) si il punem in mijloc, acesta urmand a se distribuii uniform spre margini.
Topim ciocolata, din care vom face o inimioara pe o foaie de copt si o dam la rece o ora.
Ornam apoi cu frisca.
Arata super ,cred ca este foarte bun ,dar eu as vrea o reteta ,daca se poate.LA MULTI ANI ,sotului tau.
RăspundețiȘtergereMirela, iti multumesc mult, am revenit si cu reteta, te pup :*
RăspundețiȘtergereLa multi ani si multa sanatate!
RăspundețiȘtergereTortul este de nota 10!
fancy cake multumesc tare tare mult, te pup :*
RăspundețiȘtergereLa multi ani,sa-ti traiasca sanatos si sa te faca fericita!Pupici multi!
RăspundețiȘtergereLa multi ani sotului! Felicitari pentru tort!
RăspundețiȘtergerela multi ani cu sanatate si vise implinite sarbatoritului.tortuletul e super.pupici
RăspundețiȘtergere"La multi ani".Sa va bucurati de tot ce este bun si frumos 100 de ani impreuna.Tortul este de vis.Te pup cu drag!
RăspundețiȘtergereLa multi ani lui Doru! Sa va iubiti mereu si sa fiti fericiti impreuna.Pup
RăspundețiȘtergereva multumim din suflet tuturor, va pupam!
RăspundețiȘtergereLa multi ani!
RăspundețiȘtergeremultumesc miha :*
RăspundețiȘtergere