Ingrediente:
- 500 g pipote cu inimi
- 500 g ficatei
- 500 g piept de pui
- 500 g carnaciori oltenesti
- 3 capatani de usturoi
- 2 linguri de faina optional
- 2 ardei rosii
- 1 kg rosii proaspete sau 1 borcan de bulion
- marar
- patrunjel
- sare
- piper
pentru mamaliguta:
- malai
- apa
- sare
- unt
- cascaval
Pregatim tochitura:
Spalam si curatam pipotele, inimile, ficatelul si pieptul de pui, dupa care le punem la fiert in apa rece cu putina sare, lasam sa dea in cateva clocote, apoi intr-o tigaie mai inalta punem putin ulei si prajim carnaciorii taiati, adaugam usturoiul taiat feliute subtiri, ardeiul taiat cubulete si lasam sa se caleasca usor, adaugam apoi rosiile proaspete sau bulionul si punem pipotele, inimile, ficateii si pieptul de pui peste sosul format, completam cu apa in care au fiert si lasam sa fiarba impreuna pana au fiert toate si scade apa, astfel formandu-se un sos destul de consistent, in cazul in care sosul nu este de consistenta dorita, vom pune peste sos 2 linguri de faina pe care le amestecam cu putina apa si lasam sa fiarba cel putin 10 minute.
Spalam si curatam pipotele, inimile, ficatelul si pieptul de pui, dupa care le punem la fiert in apa rece cu putina sare, lasam sa dea in cateva clocote, apoi intr-o tigaie mai inalta punem putin ulei si prajim carnaciorii taiati, adaugam usturoiul taiat feliute subtiri, ardeiul taiat cubulete si lasam sa se caleasca usor, adaugam apoi rosiile proaspete sau bulionul si punem pipotele, inimile, ficateii si pieptul de pui peste sosul format, completam cu apa in care au fiert si lasam sa fiarba impreuna pana au fiert toate si scade apa, astfel formandu-se un sos destul de consistent, in cazul in care sosul nu este de consistenta dorita, vom pune peste sos 2 linguri de faina pe care le amestecam cu putina apa si lasam sa fiarba cel putin 10 minute.
La sfarsit condimentam cu sare si piper si asezonam cu patrunjel si marar tocat fin.
Sunt persoane care mananca tochitura cu mamaliguta, ou ochi si branza rasa deasupra, insa noi o preferam simpla.
Pregatim si mamaliguta:
Punem apa cu sare intr-un tuci si lasam sa dea in clocot, apoi luam cu mana mala si punem deasupra si lasam sa dea un clocot, dupa care turnam direct cu punga mestecand continuu cu un facalete sau o lingura de lemn pana se ingroasa si o lasam sa fiarba bine, apoi adaugam 1-2 linguri de unt si cascaval ras si o rasturanm pe un platou.
Pofta buna!
Wow,da,ne place mult!Tre sa fac si eu ca nu am mancat deloc cu poza:)Te pup,Dana!
RăspundețiȘtergereSe simte mirosul delicios de la mine,asa ca am venit.Fac si eu dar putin diferita de a ta.Te pup !
RăspundețiȘtergereteo multumesc, te pup si eu dulce!:*
RăspundețiȘtergereDia bine ai venit, pupicei :*
RăspundețiȘtergereSuper tochitura!Super prezentarea!
RăspundețiȘtergereO seara placuta!
alynusa, multumesc, pupici :*
RăspundețiȘtergere