duminică, 22 ianuarie 2012

Bezele

In sfarsit am gasit un dulce care sa-i placa si lui Andu, pentru ca de obicei nici macar nu gusta din prajiturile pe care le fac....insa bezelele le-a mancat cu amandoua manutele.
Asa ca daca aveti puiutii mofturosi, in privinta dulciurilor, incercati sa le faceti bezele, poate veti avea acelasi succes ca mine...sper sa nu ma laud prea mult si sa mai pape si data  viitoare :))
Nu va ganditi ca refuza el dulciurile doar asa ca nu-i plac...da, nu-i plac astea de casa...dar sa-i dau din alea cumparate nici nu respira cand le papa :(( , deaceea tot incerc sa-i gasesc ceva care sa-i placa si sa-l incante...daca aveti si voi idei le astept cu mare drag.





Ingrediente:
  • 4 albusuri
  • 250 g zahar
  • vanilie
  • zeama de lamaie sau portocala
  • un praf de sare
Batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam bine pana nu se mai simte si devine o spuma densa si lucioasa.
Adaugam apoi vanilia si cateva picaturi de zeama de lamaie sau portocala si omogenizam.
In tava tapetata cu hartie de copt se aseaza  albusul cu ajutorul unei seringi si se da la cuptor la foc foarte mic cu usa cuptorului intredeschisa, pentru a se intari si a se usca incet.
Lasam bezelele la cuptor cca 30 de minute, sunt gata cand incep sa-si schimbe culoarea, le puteti incerca cu mana.
Pentru ca bezelele sa iasa crocante, acestea trebuiesc uscate, nu coapte!!!!






16 comentarii:

  1. A mele nu refuza nici un dulce :))) Arata foarte bine si sunt bune! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Perfecte!!!! Alte cuvinte ar fi de prisos... Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata delicios! N-am mai mancat de mult bezele!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dana super bezelele tale! Nici nu mai stiu de cand nu am mai facut bezele! Mi-ai facut pofta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Al meu e innebunit dupa ele ;) Cred ca l-a tinut maica-sa numai in bezele, nu stiu ;) Super arata!

    RăspundețiȘtergere
  6. Adela, multumesc...tare mi-ar placea si mie sa nu le mai refuze pe astea de casa...te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Antonia, o sa-l tin si eu pe-al meu numai in bezele, ce sa fac acum?! :))te pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte bine ca nu-i plac dulciurile, de ce trebuie sa ii placa, sunt numai nesanatoase si este mai bine daca nu-si dezvolta acum de mic gustul si dependenta(mai ales) pentru zahar!
    Eu nici nu i-as da, in orice caz cat mai putine, da arata extraordinar, da, cate un tort este bun cateodata! dar nu de 7 ori pe saptamana in orice caz, sanatatea este mai importanta si zaharul in mod normal ar trebui eliminat din alimentatie, dara-mi-te cand este vb despre copii.
    Scuza-mi sinceritatea ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am de ce sa-ti scuz sinceritatea, chiar o apreciez, insa nu cred ca ai inteles cum sta treaba, nu-l fortez eu sa-i placa dulciurile, chiar mi-as dorii din suflet sa nu-i placa, insa unde ai vazut copil caruia sa nu-i placa dulcele?! Or fi si din aia, dar foarte rari, eu incerc sa-l fac sa manace dulciuri facute in casa, si nu cele cumparate, pentru ca din alea ar manca non-stop si nu-ti imagina ca fac dulciuri in fiecare zi, ca nu am innebunit :)):))
      Te mai astept si altada!
      O seara buna!

      Ștergere
  9. Dana ma bucur ca nu te-ai suparat , nu am inteles eu gresit, ai fost clara cand ai zis ca nu-i plac dulciurile facute in casa foarte mult, si asta ar trebui sa te bucure de fapt caci alti copii numai zahar ar manca si altceva nu.Da tuturor copiilor le place gustul dulce si ala il au dezvoltat de mici de aceea, celelalte gusturi se dezvolta pe parcurs, dar ce bine zic eu ca nu-i plac dulciurile de casa astfel nu isi creaza dependenta de zahar (caci zaharul creaza dependenta, asta e)si de cele din magazin ii iei mai rar si astfel numai bine iesi si cu un copil care va creste cat mai sanatos.
    Tu esti o gospodina desavarsita si normal vrei sa ii dai sa ii faci sa ii placa , lasaaaa, foarte bine ca nu ii plac in mod deosebit asta zic.
    torturi si prajituri si deserturi facute cu zahar industrial trebuie consumate in mod normal doar ca o mica placere la ocazii ! si nu ca si desert zilnic,foarte nesanatos.Ca desert da-i copilului un fruct dulce , o banana si este mai bine.Asta este parerea mea si ma bucur ca NU te superi.
    Eu la asta m-am referit.

    Mult spor in continuare ! Sigur ca intru pe blog doar imi place :P

    RăspundețiȘtergere
  10. Mi-ar face placere sa stiu si cu cine stau de vorba :P ...multumesc mult pentru aprecieri!!!
    Cat de mult mi-as dorii sa accepte fructele, nici macar nu vrea sa le vada :( si nu a fost asa mereu, pana sa faca 1 an mancat absolut orice, acum insa face figuri si la mancare, iar fructele nici vorba sa le accepte si crede-ma am incercat toate variantele si le-am facut in diferite forme ca sa-l atrag, nici macar nu se uita la ele, sper din tot sufletul sa fie doar de moment si sa-si revina, stiu ca fructele sunt cele mai importane, cu toate ca nici astea nu mai sunt naturale 100% dar asta este situatia....
    Te pup!!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Dana acum stii cum e, tu ca orice mama buna te dai peste cap sa faci sa ii dai sa manance copilul, sa aiba de toate cat mai variat, frumos si bun ! dar auzi, parerea mea este ca un copil nu alege el varste mici ce mananca, parintele alege si parintele ii da, copilul nu-si cumpara singur dulciuri mai ales cand este asa mic deci parintele are la mana ce mananca copilul si tu alegi ce papa pana la urma si ce nu.

    Copil destept Andu ar trebui sa te bucuri haha.
    Dar fructele le refuza zici? Pai stii cum e , cu fructele il mai obligi il mai fentezi tu pana la urma sa le manance haha, mai bine il fentezi sa pape o banana decat o bezea.
    Sigur ca e buna si bezeaua dar lasa-l sa o pape aia la o aniversare, la o ocazie ceva...nu ca si obisnuinta caci acest ZAHAR este un produs care creaza dependenta ca si alcoolul ! si mai bine cat mai rar mai ales acum cand creste, dintisorii, etc etc etc, doar stii.

    Eu sunt Rivka (postam pe bucataras) sigur ca intru pe blog la tine Dana si te admir enorm, vad ca esti si mai frumoasa foc in poze ! :D
    Seara buna si tie si nu-ti fa griji ca refuza baiatul copil destept ! ce vrei :D
    Inca o data ma bucur ca nu te-ai suparat caci nu am avut intentia sa te supar in vreun fel , din postarea ta reiesea ca te supara faptul ca andu refuza sa se dea peste cap pentru dulciuri de casa, pai ce bine! si de cumparat ii cumperi mai rar ca doar tu hotarasti nu el si numai bine.
    :p

    RăspundețiȘtergere
  12. Rivka, ma bucur tare mult ca esti tu, de mult n-am mai vorbit, asa este cum zici tu, ai mare dreptate, doar ca Andu are personalitate, nu gluma, daca a spus nu, pai nu reusesc sub nici o forma sa-l pacalesc, chiar daca e atat de mic....chiar vorbeam zilele astea cu doru si ne minunam cum de nu-l mai putem pacali, sper totusi sa realizeze el singur cat sunt de bune fructele, cat despre dulciurile de cumparat, crede-ma ca le evit cat pot, de aceea prefer sa-i fac eu in casa...si ti-am zis nu fac in fiecare zi, dar odata la saptamana fac ceva dulce, si mai mult pentru ca simt eu nevoia, el poate nici nu se apropie de ce fac eu, de aceea eram bucuroasa ca in sfarsit ii place si lui ceva din ce fac eu ..
    Eu iti multumesc pentru sfaturi, nu am de ce sa ma supar cand cineva ma invata de bine :)
    Te pup draga mea si sper sa auzim numai de bine!!!

    RăspundețiȘtergere

Comandă pizza online!

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)