marți, 10 aprilie 2012

Piersici de post

Zilele trecute am vazut pe bucataras reteta acestor piersici, care m-a pus pe ganduri imediat, iar azi le-am executat....am muncit mai mult de jumatate de zi la ele...concluzia...nu fam fac in viata mea :D :)):))





Ingrediente:
  • 30 linguri de zahar
  • 30 linguri de apa
  • 30 linguri de ulei
  • faina cat cuprinde pentru a iesii un aluat moale nelipicios
  • 3 pliculete amoniac
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie
pentru umplutura:
  • miezul de la piersici
  • gem de piersici - un borcan de 800 g
Pentru sirop:
  • apa
  • zahar
in plus:
  • colorant rosu
Se amesteca, apa cu zaharul, uleiul, amoniacul stins in otet, dupa care se adauga faina, esenta de rom si coaja de lamaie.
Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat moale, nelipicios.
Se formeaza bilute cat o nuca.



Se coc in tava tapetata cu hartie de copt cca 15 minute la foc mediu.
Se scobesc cu o lingurita.



Miezul il amestecam cu gemul de piersici.
Umplem persicile cu acest amestec si lipim 2 cate 2.
Se trec prin siropul facut din apa cu zahar, apoi prin zaharul rosu, pe care l-am facut in felul urmator:
am amestecat zaharul cu coloronat rosu si putina apa.












51 de comentarii:

  1. Da stiu ca ai muncit ceva! Dar cred ca a meritat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc....am muncit de cred ca o sa le visez la noapte :))) pup

      Ștergere
  2. am venit sa le admir si aici :). sunt foarte frumoase si cred ca si gustoase, dar ma mai gandesc daca sa le fac si eu vreodata...poate intr-o zi de concediu :)). pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Timea, multumesc..nu stiu cat is de gustoase pentru ca sincer nu le-am gustat..nu mai sunt in stare si de asta :)):))) sa-ti iei vreo saptamana concediu :))

      Ștergere
  3. Arata super, dar numai gandul sa masor cate 30 de linguri si sa scobesc atatea piersicute ma sperie... eu n-am asa multa rabdare :) Dar cred ca-s foarte bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc danutza.....scobitul m-a omorat :))) de fel eu am multa rabdare, dar astea au intrecut masura :)))

      Ștergere
  4. Arata bine la tine... dar daca trebuie sa ai rabdare... sau ma rog... timp...e clar ca nu ma bag. Eu uneori am rabdare, dar timpul imi lipseste cu desavarsire. De ex Avionul l-am facut asa- seara la 21 am venit de la servici, am facut cumparaturi, mancare pt copil, la 24,30 m-am apucat de avion si am muncit pana la 7 dimineata cand am plecat la servici... fara sa stau 5 min in pat... de dormit nu mai zic.
    Deci felicitari de rabdare ca de aratat arata bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felis, multumesc mult, felicitari si tie, chiar esti tare...eu daca pierd o noapte, imi trebuie o saptamana sa-mi revin :)) pup!

      Ștergere
  5. Minunate... Imi place ideea cu scobitul. Eu candva, aveam o matrita cu care le faceam. Am pierdut-o si nu le-am mai facut de mult din cauza asta. Daca zici ca dupa scobire raman tari, e minunat. O sa retin ideea. Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, raman tari, pana in momentul in care le dam prin sirop...apoi se inmoaie putin, daca sunt umplute cu crema lor, nu cu gem, raman mai tari, iar daca sunt umplute cu gem, se inmoaie si inauntru...Pupici!

      Ștergere
  6. Danuta
    imi pare rau sa aud ca te-au chinuit piersicile.
    Reteta e interesanta , desi e mult sa pui 3 pliculete cu amoniac la cantitatea de faina recomandata.
    Si zaharul din reteta biscuiteilor pare cam mult, avand in vedere ca la final piersicile se dau prin sirop si zahar.
    Daca le scobeai cu un cutit ascutit terminai mai repede :)

    La finisarea finala am un mic sfat, daca-mi permiti : pe viitor coloreaza siropul de zahar ( pe care poti sa-l inlocuiesti cu sirop de fructe din comert ) , tavaleste piersicile prin sirop si apoi prin zahar tos simplu.
    Se lipeste mai bine si nu te chinui prea tare :).
    Daca mai ai nervi, la mine pe blog gasesti o reteta de piersici mai accesibila.
    Nu e de post, dar merita efortul :)
    Curaj ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adiriana, multumesc pentru sfaturi, si mie mi s-a parut cam mult amoniacul, insa am respectat reteta, dar acum sunt multumita de rezultat, in seara in care am facut postarea abia le terminasem, de obicei nu suport pe nimeni langa mine in bucatarie, dar de data asta aveam bucataria plina..si cred ca mai mult asta m-a enervat decat saracutele piersici :)))
      Oricum, cred ca o sa le mai fac :)
      Pupici!

      Ștergere
  7. Cat de bine arata,eu nu le-am facut pana acum,dar merita sa le facem macar o data !
    pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mimmi, multumesc, merita sa sti...eu eram prea obosita, am triplat si cantitatile, asa ca am muncit de 3 ori mai mult, in reteta originala erau 15 linguri de zahar...etc....Insa se merita, sunt delcioase :)pup

      Ștergere
  8. Da te-ai muncit nu gluma...oricum rezultatul este minunat !!! Felicitari !!

    RăspundețiȘtergere
  9. Senzationale piersicutele tale:)!!A meritat efortul!Pupici.....si pofta buna la ele:)!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt delicioase,garantez fiindca am mancat ,poate chiar pe cele din poza :D! Am fost norocoasa si pe cuvant sunt minunate!
    Aluatul este pufos,nu tare cum am gustat mai demult la cineva.Cu toata increderea puteti proba!
    Saru'mana Dana,mai vreau ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bea, multumesc, ma bucur ca ti-au placut, intr-adevar pe cele din poza t-i le-am adus :)
      Pupici!!!

      Ștergere
  11. Tare dragalase piersicile. Îmi place ca-s umplute!

    RăspundețiȘtergere
  12. Cand eram acasa imi facea mama.Eu nu le-am facut niciodata din acelasi motiv.Nu am rabdare sa stau prea mult langa ele.Acestea arata fooooarte bine.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  13. Arata foarte bine si cred ca sunt si foarte bune.

    RăspundețiȘtergere
  14. imi facea si mama cand eram mica, tin minte ca erau foarte bune :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Deliciu!!! Paste Fericit si sarbatori cu bucurie!

    RăspundețiȘtergere
  16. Paste fericit tie si celor dragi tie!

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce rabdare ai avut!Paste fericit alaturi de cei dragi.Pup

    RăspundețiȘtergere
  18. Sarbatori luminate alaturi de cei dragi! Paste fericit!

    RăspundețiȘtergere
  19. Arata super tare si banuiesc ca sunt si foarte gustoase. Ii voi spune sotiei mele sa`mi pregateasca neaparat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, sunt foarte gustoase, sa aveti pofta si timp sa-si revina sotia dupa ce le va face :D

      Ștergere
  20. ce nu am inteles eu din reteta ...30 linguri de zahar? cam ciudat :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabriela, am dat cantitati duble, in reteta originala sunt 15 linguri de zahar, eu am facut cantitate tripla, insa ca sa-ti ajunga si sa te saturi zic eu ca daca dublezi cantitatea sunt suficiente, de aceea sunt trecute 30 linguri de zahar :) sper ca m-am facut inteleasa ;)

      Ștergere

Comandă pizza online!

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)