Sursa aici. Multumesc de reteta Ina :*
Este o mancare de post, este delicioasa si v-o recomand cu incredere.
Ingrediente:
- 2 gutui
- 1 lingura de faina
- 5-6 linguri de zahar ( daca gutuile sunt mai acrisoare, atunci puteti pune mai mult zahar )
- 80 ml ulei
Se spala gutuile, dupa care se taie felii, nici prea groase nici prea subtiri.
Incingem uleiul, peste care vom pune feliile de gutui si le prajim pe ambele parti, pana devin aurii, procedura dureaza cam 5-7 minute.
Adaugam apa cat sa le acopere si le lasam sa fiarba 5 minute, la foc mediu.
Intre timp pregatim caramelul din cele 5-6 linguri de zahar, pe care-l punem peste gutui, amestecand usor .
Amestecam faina cu putina apa si facem un rantas, pe care-l turnam peste gutui, amestecand cu grija pentru a nu se forma cocoloase si mai lasam 2-3 minute, dupa care oprim focul.
Eu am asezonat-o cu menta proaspata.
Se poate manca atat calda, cat si rece.
Pofta buna!!!!!
Eu folosesc sosul de gutui langa friptura si e un deliciu !!! <3
RăspundețiȘtergereDe-acum o sa-l incerc si eu la fripturi, sunt convinsa ca e un deliciu, chiar azi o sa-l pun in aplicare :D ms de pont, pupici <3
ȘtergereTi-l recomand si pe cel de visine la fripturi , e demential !!! ;)
ȘtergereEu fac pui cu gutui,si este foarte gustos.Pup!
RăspundețiȘtergereDia, te cred, abia astept sa-l testez si eu...chiar n-am facut pana acum combinatii din astea mai indraznete, dar ar cam fi timpul :))) pup
ȘtergereDelicioasa mancare, imi place sa folosesc gutuiul ca garnitura. Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc Paula, pupici :*
Ștergere