luni, 11 februarie 2013

Musaca




Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • o ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 500 g carne de porc tocata
  • 4 oua
  • 200 ml smantana
  • cascaval ras
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru uscat
Se spala cartofii, se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, se lasa la fiert doar atat cat sa intre furculita in ei.
Intre timp se pregateste umplutura.
Se caleste ceapa, impreuna cu morcovul ras si ardeiul taiat cubulete mici, se adauga carnea si se lasa cateva minute pe foc, se condimenteaza cu sare, piper, boia si putin cimbru dupa gust.
Se taie cartofii rondele, dupa care se unge o tava cu unt sau ulei, se aseaza un strat de cartofi, unul de carne pana se termina atat carnea, cat si cartofii ( ultimul strat va fi de cartofi ).
Se pregateste sosul:
Se amesteca ouale, peste care sa va adauga smantana, se omogenizeaza si se toarna peste ultimul strat de cartofi. 
Deasupa se va pune cascaval ras.
Se da la cuptorul preincalzit cca 40 min la foc mediu.
Se serveste calda.
Pofta buna!!!



2 comentarii:

  1. Danuta-Pusik , este prima reteta pe care o primesc de la tine pe mail(te-am descoperit destul de tarziu) si-mi place , dar si mai mult mi-ar placea cu cartofii zdrobiti(asa-mi plac mie cartofii) . Am retinut reteta ta in agenduta mea .

    RăspundețiȘtergere

Comandă pizza online!

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)