luni, 2 februarie 2015

Tarta cu caramel si ciocolata

De cand am vazut acest videoclip n-am mai avut pace si dupa cum am promis am executat aceasta tarta, care este dementiala.
Blat crocant cu alune, caramel si ciocolata, ce poate fi mai bun?!
In video-ul respectiv tarta are ciocolata neagra, insa eu am avut prin casa ciocolata alba, asa ca am schimbat putin reteta.
Nu este o reteta grea, insa e cam mult de asteptat, dar va asigur ca merita toata asteptarea.
Eu am facut 2 tarte mai micute din ingerdientele de mai jos.








Ingrediente:

pt. blat:

  • 160 g faina
  • 30 g alune
  • 30 g cacao
  • un praf de sare
  • 50 g zahar
  • 110 g unt
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat 
  • 10 ml apa rece
pt. caramel:
  • 300 g zahar
  • 120 ml apa
  • 120 ml frisca lichida
  • 70 g unt
  • 1/2 lingurita sare
pt glazura:
  • 120 g ciocolata alba
  • 60 ml frisca lichida
Pentru inceput se amesteca ingredientele uscate ( faina, cacao, alunele tocate marunt, sare, zahar si zaharul vanilat ), dupa care se adauga untul taiat cubulete ( tinut la teperatura camerei cu cel putin 1 ora inainte ) si se incorporeaza usor in compozitie. Se pune oul si apa rece si se framanta pana se leaga compozitia.
Se pune intr-o folie si se da 30 min la frigider, dupa care se intinde intre doua folii ( deoarece aluatul este foarte lipicios si altfel se va rupe ) si se pune in tava de tarta unsa cu unt. Se inteapa cu furculita din loc in loc si se da din nou la frigider inca 30 min.
Peste blat se pune o foaie de hartie, in care vom pune boabe de fasole ( pentru a creste uniform ).
Se da la cuptorul preincalzit 15 min. la 180 grade.
Se scoate din cuptor, se indeparteaza hartia de copt cu boabele de fasole si se mai da inca 10 - 15 min la cuptor, dupa care se lasa sa se racoreasca si se scoate din forma.

Intre timp pregatim caramelul:
Zaharul impreuna cu apa se pun la foc mic, pana se caramelizeaza, dam deoparte vasul si turnam frisca lichida, dupa care punem vasul din nou pe foc 1-2 min, apoi vom pune untul, vom amesteca pana se va incorpora tot, iar la sfarsit vom pune sarea. Se lasa putin sa se racoreasca, dupa care se toarna peste aluat. Se va da la rece 4-5 ore.
Eu am folosit frisca vegetala si a iesit cam moale, va recomand smantana pentru frisca.

Dupa ce a stat le rece se va pregatii glazura astfel:
Se pune frisca la incalzit ( nu trebuie sa fiarba ) si se toarna peste ciocolata tocata marunt. Se omegenizeaza compozitia si se toaarna peste caramel.
Se mai da 1 ora la rece, dupa care se poate servii cu mareeee pofta!






4 comentarii:

  1. Wow, cum arata! Frumoase poze, ne place, ne place, ne placeeeeeee!!! Antonia

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte fain arata, sigur e delicioasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Caramel si ciocolata sunt fix pe gustul meu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Wow, arata demential, vorbat ta. Trebuie sa incerc si eu reteta cat mai repede. Si arata foarte bine cu ciocolata alba!

    RăspundețiȘtergere

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)