vineri, 7 mai 2010

Ciorba radauteana



O bunatate, seamana f bine cu ciorba de burta. Este preferata noastra.

Ingrediente

  • 1 buc piept pui
  • 2 buc spate de pui
  • 1 morcov
  • o ceapa
  • 1/2 ardei rosu
  • pastarnac
  • telina
  • radacina patrunjel
  • 200 g smantana
  • 3 galbenusuri
  • otet sau zeama de varza dupa gust
  • sare
  • piper
  • verdeata ( leustean )
  • cativa catei de usturoi

Mod de preparare

Carnea se spala si se pune intr-o oala in apa cu sare.
Se lasa sa dea cateva clocote, iar apoi se scoate, supa se strecoara, carnea se spala si se pune din nou la fiert, astfel ciorba va iesi limpede.
Se aduga si legumele taiate dupa preferinte.
Se lasa sa fiarba la foc mic cam 40 min, pana cand carnea si legumele sunt fierte.
Dupa ce a fiert, carnea se scoate pe un tocator si se lasa la racit.
Carnea se taie si se pune din nou in ciorba.
Separat se amesteca smantana cu galbenusurile, peste care se pun cateva polonice de ciorba fierbinte, pentru a aduce si smantana la temperatura ciorbei, altfel se va branzi. Se toarna amestecul de smantana peste ciorba. Dupa ce se incorporeaza smantana mai dam oala la foc pentru 10 min. In cazul in care o faceti zeama de varza, aceasta se adauga inainte de a pune smantana, iar daca o faceti cu otet, acesta se va pune la sfarsit, dupa gust.
La final se aduga usturoiul pisat dupa gust si sa nu uitam de verdeata.
Se serveste fierbinte si neapara cu ardei iute.

Un comentariu:

Comandă pizza online!

A apărut o eroare în acest obiect gadget

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)