Azi fiind sambata vreau sa va rasfat cu o prajiturica de post delicioasa, reteta o am de la draga noastra prietena Sidy, de cand am vazut-o am zis ca trebuie sa o incerc si nu-mi pare rau, v-o recomand cu incredere.
Multumesc Sidy pentru aceasta minunata reteta.
Ingrediente:
- 1cana de apa minerala
- 1 cana de zahar
- eu am pus 2 cani de faina ( in reteta originala 1 1/2 )
- 1/2 cana ulei
- 1 praf de copt
- 2 linguri cacao
- esenta de rom
- pudra de vanilie
- 6 linguri gem ( de care aveti sau de care va place, eu am amestecat gem de prune cu gem de mure )
Se amesteca apa minerala cu zaharul, faina si uleiul pana ajunge la omogenizare, dupa care se adauga praful de copt si pudra de vanilie, omogenizand din nou compozitia.
Se imparte compozitia in 2 parti egale, intr-una din ele se adauga cacaoa si esenta de rom.
Se toarna compozitia alba intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptorul preincalzit cca 10 minute pana cand prinde o crusta deasupra.
Se scoate tava din cuptor, se pun cele 6 linguri de gem peste blatul alb, dupa care se toarna compozitia maro.
Se da tava din nou la cuptor cca 40 de minute la foc mic, se face testul cu scobitoarea, timpul de coacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte.
Dupa ce s-a copt se lasa la racit.
Se taie dupa ce s-a racit foarte bine.
Deasupra se presara nuca de cocos.
Arata foarte bine... nici nu ai zice ca este de post!!!...
RăspundețiȘtergereMultumesc Felis, ma bucur ca-ti place, te pup!
ȘtergereDana draga ma bucur mult ca ti-a placut si tie prajitura aceasta.
RăspundețiȘtergereTi-a iesit foarte faina.
Duminica relaxanta sa ai.
Te tzuc !
Multumesc inca odata draga mea pentru reteta, a avut mare succes, pupici!!!
ȘtergereTare frumos arata! si sigur imi place si mie , pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Timea, te pup!!!
ȘtergereE asa de efect, ca nici nu zici ca-i de post. Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc, ma bucur ca va place, pupici!!!
ȘtergereArata tare bine.
RăspundețiȘtergereCum de a ajuns nuca de cocos verde?
Multumesc, ma bucur ca-ti place, gasesti nuca de cocos colorata in supermarket, eu am gasit rosu, verde, albastru si galben :)
ȘtergereArata superb prajiturica....de efect:)!!!!
RăspundețiȘtergereMaria, multumesc mult, te pup!
ȘtergereTare bine arata prajiturica ta!
ȘtergereAm vazut-o si eu la Sidy,intradevar arata intr-un mare fel;la gust nu ma indoiesc!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Doamna Lulu, pupici!
ȘtergereCu aceleasi ingrediente, doar ca gemul si nuca de cocos le pun in compozitia prajiturii si cacao in toata compozitia, fac si eu o negresa de post. Asa ca banuiesc ce gust are prajiturica ta.
RăspundețiȘtergereE delicioasa!
Chiar vroiam sa fac maine o negresa, am sa schimb sa o fac in doua culori ca tine. Pupici!
Sunt convinsa ca e la fel de buna si negresa :) Pupici
ȘtergereSi eu am facut reteta lui Mari. O sa o incerc si pe aceasta, arata tare bine asa in doua culori. Felicitari!
RăspundețiȘtergere