Ingrediente:
- 4 pachete de biscuiti petit beure - 400 g
- 500 ml lapte
- 4 galbenusuri
- 40 g amidon
- 100 g zahar
- 100 g ciocolata neagra ( puteti pune cu lapte daca nu va place cea neagra )
- 200 ml frisca lichida
- 150 ciocolata neagra
- ~ 250 ml cafea dar puteti insiropa cu orice va place
Mod preparare:
Pt. inceput se face crema:
Se pune laptele la fiert cu zaharul.
Separat se amesteca galbenusurile cu amidonul.
Cand laptele a fiert se pun cateva linguri peste oua si amidon pentru a le omogeniza, dupa care se toarna in fir subtire peste laptele ramas.
Se amesteca continuu, pana se ingroasa.
Pana aici avem o crema de vanilie.
Mai departe, luam oala de pe foc si punem ciocolata rupta bucatele mici sau taiata cu un cutit si amestecam energic in crema pana se topeste ciocolata. Optional se pune esenta de rom.
Se lasa sa se racoreasca.
Apoi se da fiecare biscuite prin cafea si se formeaza primul strat de biscuiti ( nu foarte mult, fiindca primul strat va fi baza prajiturii si riscati sa se inmoaie foarte tare ).
Impartim crema in 3 parti egale. Vom avea 4 straturi de biscuiti si 3 de crema.
Pregatim glazura:
Ciocolata rupta bucatele si frisca lichida se pun intr-un ibric.
Ibricul se pune la foc mic pana in momentul in care frisca ajunge la punctul de fierbere, amestecand continuu ( ATENTIE!!!!! FRISCA NU TREBUIE SA FIARBA!!!! ).
Cand frisca a juns la punctul de fierbere se ia de pe foc si se amesteca pana cand ciocolata se topeste de tot.
Se lasa 10 - 15 min pana incepe sa se intareasca, dupa care se toarna peste ultimul strat de biscuiti.
Prajitura se da la rece cateva ore.
Pofta buna!!!!
Ce frumos arata prajiturica asta! Ai avut o idee grozava cy biscuitii, e mult mai simplu de facut insa tare aspectuoasa ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc Paula, te pup :*
ȘtergereFoarte frumos arata, unde mai pui si faptul ca se face usor.
RăspundețiȘtergereCe frumos arataaaaa!!! iar gustul e pe masura!!
RăspundețiȘtergere