miercuri, 15 ianuarie 2014

Tarta cu afine si ciocolata

Se apropie luna februarie, luna in care dragostea pluteste in aer si nu-i asa ca nimic nu se compara cu un cadou dulce pentru iubitul sau iubita de ziua indragostitilor? In urmatoarele zile voi veni cu cateva idei pentru a nu trece neobservata o asa zi.
Inca de cand am vazut reteta Polianei mi-am dorit sa o fac, doar ca abia acum i-a venit randul.
Este una din ideiile pe care le voi prezenta.

Ingrediente:

Aluat:
  • 200 gr.faina
  • 100 gr.unt foarte rece
  • 30 gr.zahar
  • un praf sare
  • 1 ou batut cu doua linguri de apa
  •  esenta vanilie
pentru umplutura:
  • 200 g afine congelate
  • 1 lingurita menta uscata
  • 200 g ciocolata neagra
  • 250 frisca lichida
 Taiem untul cubulete si il amestecam cu faina, zaharul, sarea, esenta si oul batut in care am adaugat 2 linguri de apa rece. Framantam foarte bine compozitia pana devine moale, nelipicioasa.
Inveliam aluatul intr-o folie si dam la frigider cel putin o ora.
Dupa ce aluatul a stat la frigider intindem o foaie cu grosimea de 2-3 cm, pe  care o vom pune intr-o tava in forma de inimioara unsa cu unt. Surplusul de aluat il vom lua cu un cutit.
Intepam aluatul cu o furculita din loc in loc, punem o foaie de hartie si boabe de fasole sau orez ( eu n-am avut nici una nici alta si am pus niste paste :D ) si dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca. 20 minute la 190 grade, dupa care scoatem hartia de copt cu pastele in cazul meu si mai bagam tava inca 5 minute la 180 de grade.
Intre timp pregatim umplutura:
Scoatem afinele de la congelator.
Ciocolata se rupe bucatele mici, se pune intr-un vas, impreuna cu frisca lichida si se topeste la bain-marie sau direct pe foc ( Atentie nu trebuie sa fiarba!!! ) pana cand se omogenizeaza compozitia.
Dupa ce scoatem tava din cuptor se lasa sa se racoreasca si punem afinele si menta uscata peste care vom turna crema de ciocolata ( care este lichida, insa nu trebuie sa va speriati, se va intari ) astfel afinele vor fi scaldate in ciocolata, si in momentul in care se va intari, afinele se vor gasi peste tot, dam la frigider cel putin 3 ore sau peste noapte.
Este foarte buna dupa o zi,  blatul crocant se va inmuia atat cat trebuie.

Pofta buna!!!





14 comentarii:

  1. aaaa,ce buna este!!!si cu cioco...mmm!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Diana, ce tarta delicioasa ai facut! Ma bucur ca ti-a placut reteta si ca te-ai hotarat sa o incerci. Cred ca e tare buna si combinatia de ciocolata cu afine. Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paula, mi-a placut foarte mult si o aveam pe lista de cel putin 1 an, este foarte buna si cu afine, insa sunt convinsa ca mult mai buna este cu zmeura si abia astept sa vina vara sa o fac cu zmeura, te pup si multumesc pentru reteta :*

      Ștergere
  3. ciocolata,afine..................mmm................imi vine sa dau o fuga pana la tine sa ma servesti cu o portie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunata tarta ai facut! Ador tartele!

    RăspundețiȘtergere
  5. Afine, ciocolata, menta si frisca, trebuie sa fi fost tare buna tarta ta!

    RăspundețiȘtergere

Comandă pizza online!

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)