am primit aceste premii de la flori, careia ii multumesc si ii cer scuze ca le-am ridicat asa tarziu, iar eu le ofer tuturor celor care imi viziteaza blogul, asa ca va rog sa le luati .
Retete
- Pagina de pornire
- Despre mine
- Torturi
- Prajituri
- Dulciuri de post
- Fondant/ornamente
- Fripturi
- Mancare pt bebelusi
- Mancare cu carne
- Mancare de post
- Supe - Ciorbe
- Pizza
- Salate si sosuri
- Aperitive - Garnituri
- Aluaturi dospite
- Paste
- Omlete
- Muraturi - Sirop - Dulceata
- Coktail
- Concursuri
- Evenimente - Premii
- Publicitate
- Blogroll
- Idei pentru Valentine's Day si Dragobete
- Idei pentru masa de Paste
- Idei pentru masa de Craciun si Revelion
marți, 29 iunie 2010
premii de la flori
am primit aceste premii de la flori, careia ii multumesc si ii cer scuze ca le-am ridicat asa tarziu, iar eu le ofer tuturor celor care imi viziteaza blogul, asa ca va rog sa le luati .
briose cu visine si caise
INGREDIENTE:
- 2 oua
- un praf de sare
- un cubulet de unt
- 1 iaurt cremoso
- 150 g zahar
- 150 g faina
- 1 plic praf de copt
- esenta de vanilie
- caise
- visine
Batem ouale intregi cu praful se sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, untul la temperatura camerei, iaurtul, faina, praful de copt si esenta de vanilie, mixam bine pana se omogenizeaza compozitia.
Compozitia astfel rezultata o punem in forme de briose, unse cu ulei si tapetate cu faina, iar peste compozitie punem visine si caise.
Le dam la cuptor pentru cca 15 minute, la foc mediu.
Dupa ce le-am scos de la cuptor le lasam sa se racoreasca si cu ajutorul unui cutit le desprindem de pe margini si le scoatem din forme.
prajitura cu banane-pt andutu
Dupa varsta de 1 an
Ca de fiecare data, atunci cand fac ceva pentru noi, trebuie sa-i fac si lui ceva bun, asa ca i-am facut si lui o prajiturica pe care a papat-o cu o pofta!!!
Ingrediente:
- 1 ou
- un praf de sare
- un cubulet de unt
- 1/2 iaurt cremoso
- 50 g zahar
- 50 g faina
- un varf cutit praf de copt
- esenta de vanilie
- o jumatate de banana
Compozitia rezultata o turnam intr-o forma termorezistenta mai micuta, iar deasupra punem banana taiata cubulete ( eu am o forma scoica speciala pentru el) pe care am uns-o cu putin ulei si am tapetat-o cu faina.
Dam forma la cuptor pt aproximativ 10-15 minute.
Dupa ce am scos-o de la cuptor o lasam sa se racoreasca si o mutam pe un platou.
Se serveste atat calduta cat si rece.
Inimioare cu caise
Ingrediente
- 2 oua
- un praf de sare
- un cubulet de unt
- 1 iaurt cremoso
- 150 g zahar
- 150 g faina
- 1 plic praf de copt
- esenta de vanilie
- caise
- nuca de cocos
Mod de preparare
Compozitia astfel rezultata o punem intr-o tava de briose inimioare, unse cu ulei si tapetate cu faina.
Le dam la cuptor pentru cca 15 minute, la foc mediu.
Dupa ce le-am scos de la cuptor le lasam sa se racoreasca si cu ajutorul unui cutit le desprindem de pe margini si le scoatem din forme.
Deasupra punem putina nuca de cocos.
luni, 28 iunie 2010
Branzoaice pentru copilasi
Ingrediente
- 200 gr faina
- 50 ml lapte
- 1 galbenus de ou
- 5 gr drojdie
- sare
- cateva picaturi de ulei
- branza slaba de vaca
- cateva lingurite de iaurt cremoso
Mod de preparare
Intre timp pregatim umplura: amestecam branzica proaspata cu iaurtelul.
Impartim coca in 2-3 mingiute, apoi intindem fiecare mingiuta bine cu mana, in mijloc punem o lingurita de branza si strangem marginile spre mijloc.
Le asezam in tava unsa cu ulei si le mai lasam la dospit inca 30 de minute, lasam distanta intre ele pentru ca mai cresc si la dospit si la copt, dupa care le ungem cu galbenus de ou si le coacem la foc mediu cca 30 de min.
Cornuri surpriza
Ingrediente
- 200 gr faina
- 100 ml lapte
- 1 ou
- cateva picaturi de ulei
- sare
- 5 gr drojdie
- carnati
- smantana
Mod de preparare
Dupa ce am pregatit aluatul si l-am lasat la dospit, taiem 2-3 bucati de coca, pe care le intindem cu mana sub forma de dreptunghi, apoi ungem cu smantana si punem cate o bucatica de carnat in mijloc, dupa care incercam sa aducem jumatate din dreptungi peste carnat.
Le punem in tava unsa cu ulei si le mai lasam 30 de minute la dospit dupa care le punem la copt la foc mediu cca 30 minute.
Chifle cu branza
Ingrediente
- 200 gr faina
- 50 ml lapte
- 1 ou
- 5 gr drojdie
- sare
- cateva picaturi de ulei
- branza sarata de oaie
- 2 linguri de smantana
- un galbenus de ou
Mod de preparare
Dizolvam drojdia in lapte caldut si o incorporam in faina apoi adaugam celelalte ingrediente, uleiul la sfarsit. Framantam pana se formeaza o coca moale, nu trebuie sa se lipeasca de maini, in cazul in care se lipeste mai adaugam faina.
Lasam coca la dospit 30 minute apoi acoperim vasul cu un prosop si il punem langa o sursa de caldura ( ochiul de la aragaz ), pana creste.
Intre timp pregatim umplura: dam branza pe razatoare si o amestecam cu smantana.
Impartim coca in 2-3 mingiute, apoi intindem fiecare mingiuta bine cu mana, in mijloc punem o lingurita de branza si strangem marginile spre mijloc.
Le asezam in tava unsa cu ulei si le mai lasam la dospit inca 30 de minute, lasam distanta intre ele pentru ca mai cresc si la dospit si la copt, dupa care le ungem cu galbenus de ou si le coacem la foc mediu cca 30 de min.
Se servesc atat calde cat si reci, vreau sa spun ca le-am lasat pe masa si dupa o zi intreaga tot fragede si proaspete su ramas.
Painici umplute cu fasole
Ingrediente
- 200 gr faina
- 100 ml apa
- 20 ml ulei
- sare
- 5 gr drojdie
- fasole cu carnati
Mod de preparare
Drojdia o dizolvam in apa calduta si amestecam cu faina, apa si uleiul.
Coca obtinuta o lasam la dospit 1 ora.
Aluatul il impartim in 2 si formam bilute pe care le mai lasam 1 ora la dospit.
Le coacem la foc mediu aproximativ 20-30 de min.
Le lasam sa se racoreasca apoi le taiem capacul, le scobim si le umplem cu fasole cu carnati, cu ciolan sau cu ce va place.
Pofta buna!!!
Fasole cu carnati
Mod de preparare
Intr-un vas cu apa se lasa fasolea sa se inmoaie, cateva ore (de preferat ar fi sa se lase de seara pana dimineata, insa eu am lasat-o o ora)
Se pune apoi la fiert, si dupa ce da in clocot, se arunca apa si se pune alta apa, dar trebuie sa fie fierbinte, pentru ca altfel se intareste fasolea.
Se repeta operatiunea de vreo 2-3 ori, iar in ultima apa punem cateva foi de dafin si lasam pana fierbe bine si scade apa.
Intre timp, separat, prajim putin carnatii, apoi punem ceapa peste, o calim usor, apoi adaugam sucul de rosii si faina, lasam sa fiarba cateva minute, dupa care punem rantasul format peste fasole.
Lasam sa mai dea cateva clocote, iar la sfarsit condimentam cu sare si piper.
Asezonam cu patrunjel si marar tocat fin.