sâmbătă, 11 februarie 2012

Mic dejun Valentine's Day

Ce ziceti de inca o idee de mic dejun pentru ziua indragostitilor?!
 Ideea nu-mi apartine am gasit-o pe net la mai multe persoane.
Daca vreti sa-i faceti si voi o surpriza placuta iubitului sau iubitei nu ezitati sa incercati.
Pentru mine in fiecare zi este ziua indragostitilor, cine ma cunoaste stie cat de mult imi plac inimioarele si ca sunt o amorezata si cu capul in nori, uneori, nu mereu :)):))
Sa trecem la reteta care nu stiu daca poate fi reteta, mai degraba o idee faina :)





Pentru o inimioara avem nevoie de:
  • 1/2 crenvusti
  • 1 ou ( va recomand oua mici, de prepelita ar fi indicat, insa merg si cele de gaina, eu de gaina am avut )
  • cascaval
  • 1 scobitoare
  • si multa multa dragoste!!!!!
Cum trebuie sa procedam:
Taiem crenvustiul pe jumatate, iar fiecare jumatate o crestam pe lung in 2, insa nu de tot, trebuie sa ramana prinsa intr-unul din capete, ca in poza, dupa care intoarcem usor, formand o inimioara.
Ca sa stea prinsa in celalalt capat prindem cu o scobitoare.


Intr-o tava termorezistenta ( de preferat de yena ) punem inimioara fara nici un pic de ulei.

Spargem oul si-l punem cu grija in mijlocul inimioarei ( eu am avut un ou mare, asa ca am spart oul si am separat albusul de galbenus, punand galbenusul in mijlocul inimioarei si din albus am pus cate putin pe margini )
Bagam tava in cuptorul preincalzit pana cand oul incepe sa se coaca.


Inainte de a scoate tava din cuptor punem feliute mici de cascaval pe margini deasupra albusului, pentru a nu acoperii galbenusul .
Servim cu multa dragoste alaturi de partener !!!!




Ps. Cred ca merge la fel de bine si cu carnati oltenesti sau niste carnati nu foarte grasi.
Inimioarele se pot face si in tigaie, prajite, eu am preferat sa le fac in varianta mai sanatoasa!
Read more >>

vineri, 10 februarie 2012

Idei pentru Valentine's Day si Dragobete


Aici aveti cateva idei pentru a va surprinde iubitul sau iubita macar pentru o zi speciala ca Valentine's Day sau Dragobete, daca nu o puteti face in fiecare zi :)
Pozele nu sunt unele reusite, sunt pozele mele vechi facute cu telefonul si cu web-ul, asa ca va rog nu fiti rai, am hotarat totrusi sa fac aceasta postare pentru a fi de folos celor care sunt in cautare de ideii pentru zilele iubirii si nu numai :)
Pentru a vizualiza reteta dati click pe titlul fiecarei retete.



































































Read more >>

miercuri, 8 februarie 2012

Fursecuri cu nutella

Va asigur ca sunt atat de fragede si de moi incat nu te poti oprii din mancat.
Sursa aici



Ingrediente:

  • 1 galbenus de ou
  • 180 g unt/margarina
  • 100 g zahar pudra
  • 1 praf de copt
  • vanilie
  • 1 praf de sare
  • 300 g faina
  • nutella pentru umplut sau gem ca in reteta originala
Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine spuma, peste care adaugam vanilia ( doar semintele, daca nu aveti pastai de vanilie folositi esenta de vanilie ) .
Adaugam oul si omogenizam compozitia., dupa care incepem sa turnam si faina amestecata cu praful de copt.
Framantam pana devine un aluat moale, nelipicios pe care il vom invelii intr-o folie si-l vom baga 30 de minute la frigider ( eu am sarit peste pasul asta )
Din aluat formam bilute cat o nuca, pe care le vom pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Cu ajutorul unei ustensile care are capatul rotunjit, formam cate o adancitura in fiecare biluta.
Umplem adanciturile cu nutella sau gem.
Dam la cuptorul preincalzit cca  15-20 minute la foc mediu.
Dupa ce s-au copt se lasa la racit.
Pofta buna!!!



Read more >>

duminică, 5 februarie 2012

Cremsnit cu zmeura

De ce cu zmeura?! Pentru ca acum 2 saptamani am vazut la Lucia un cremsnit tare frumusel roz, eiiii mintea mea deja a zburat la zmeura din congelator, imi place tare mult adaptarea retelor, unde se poate adapta bineinteles.
Reteta cremei am luat-o de la Andreea care face niste prajituri de-ti vine sa te infigi in calculator, doar ca am adaptat-o la gustul meu.
Multumesc dragele mele, fara voi n-ar fi iesit un asa cremsnit, de care te lingi pe degete :D
Asadar acestea fiind spuse sa trecem la reteta.



Ingrediente:

  • 1 pachet foi pentru cremsnit 400 g
pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 6 linguri amidon
  • 150 g zahar
  • vanilie pastaie sau esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g zmeura ( congelata )
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic intaritor frisca
Punem laptele la incalzit.
Mixam ouale cu zaharul pana ce devine spuma, adaugam apoi amidonul si vanilia din care se pun doar semintele, omogenizam, dupa care adaugam laptele caldut, turnand in fir subtire.
Compozitia rezultata o turnam in oala in care am incalzit laptele si punem la foc mic, amestecand continuu cu telul, pentru a nu se prinde si a nu se forma cocoloase, pana cand prinde consistenta unei budinci.
Intre timp pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, adica se hidrateaza in 100 ml apa rece, timp de 1o minute, dupa care se pune la baine-marine pana cand nu se mai vede nici un cristal.
Turnam gelatina peste crema si omogenizam.
Punem o folie peste oala, pentru a nu se forma pojchita deasupra si dam la rece.


Pasam zmeura cu furculita si o amestecam cu cele 3 linguri de zahar.
Mixam frisca lichida foarte bine, peste care vom pune zmeura pasata si omogenizam, la sfarsit adaugam si intaritorul de frisca si mai mixam 2-3 minute.
Dam la rece pana cand se raceste si crema.


In crema racita bine se adauga spuma de zmeura.
Omogenizam compozitia amestecamd cu o lingura de lemn.
Asamblarea:
Peste preima foaie de cremsnit punem toata crea, nivelam usor, iar peste crema vom pune cealalta foaie ( pe care v-o recomand s-o taiati in patratele sau dreptunghiuri, pentreu a fi mai usor de taiat, eu am uitat sa fac asta, nu am avut mari probleme, insa e mult mai usor daca le taiati de la inceput).
Dam prajitura la rece 3-4 ore sau o puteti lasa chiar peste noapte daca aveti rabdare.
Se poate pudra cu zahar.
Pofta buna!!!!



Read more >>

Sufleu de broccoli

Imi place atat de mult acest sufleu, incat l-as face mereu, insa ai mei baieti nici nu vor sa-l vada :(
Ceea ce nu stiu ei despre broccoli este ca acesta are proprietati anti-cancerigene, este bogat in nutrienti si minerale, precum potasiu, magneziu si fier si ajuta atat sistemul imunitar, cat si pe cel reproducator.
Sper sa reusesc in viitorul apropiat sa inteleaga cat este de benefic organismului.
Sursa aici



Ingrediente:
  • 1 bucata brocoli
  • 5 oua
  • 3 linguri de faina
  • 3-4 linguri de smantana
  • sare
  • piper alb
  • 150 g cascaval ras
Spalam brocoli sub jet de apa rece, dupa care il sefacem in buchetele mici si-l punem la fiert in apa cu sare cca.3-4 minute.
Il scoatem intr-o strecuratoare si-l lasam sa seracoreasca si sa se scurga.
Intre timp separam ouale.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile le amestecam cu faina, cascavalul ras si smantana si broccoli pe care l-am pasat usor cu furculita.
Peste aceasta compozitie adaugam albusurile batute spuma si amestecam de sus in jos cu o lingura de lemn.


Condimentam cu sare si piepr dupa gust.
Ungem o tava termorezistenta cu putin ulei de masline sau cu unt si turnam compozitia in ea.
Dam la cuptorul preincalzit 20-25 de minute, pana cand capata o culoare aurie si incepe sa se crape la suprafata.
Se servete cald langa o salata sau cu un sos de smantana.
Pofta buna!!!






Read more >>

Comandă pizza online!

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)