Fie ca lumina sfanta a mesei de Craciun sa va incalzeasca sufletul si sa va umple casa de bucuria Nasterii Domnului. Sarbatorile de iarna sa va aduca toate cele bune, impreuna cu urarile noastre de bine.
Retete
- Pagina de pornire
- Despre mine
- Torturi
- Prajituri
- Dulciuri de post
- Fondant/ornamente
- Fripturi
- Mancare pt bebelusi
- Mancare cu carne
- Mancare de post
- Supe - Ciorbe
- Pizza
- Salate si sosuri
- Aperitive - Garnituri
- Aluaturi dospite
- Paste
- Omlete
- Muraturi - Sirop - Dulceata
- Coktail
- Concursuri
- Evenimente - Premii
- Publicitate
- Blogroll
- Idei pentru Valentine's Day si Dragobete
- Idei pentru masa de Paste
- Idei pentru masa de Craciun si Revelion
sâmbătă, 24 decembrie 2011
vineri, 23 decembrie 2011
Sarmalute de post cu ciuperci
Sarmalutele de post, dupa parerea mea sunt cele mai bune sarmalute, le ador.
Ingrediente
- o varza mare
- o ceapa
- un morcov
- cateva ciuperci
- o cana de orez
- o legatura de patrunjel
- o legatura de marar
- sare
- piper
- cimbru uscat
- crengi de cimbru
- foi de dafin
- boia dulce
- tocana de legume
- ulei de masline
Mod de preparare
Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare frunza se taie cotorul.
Intre timp taiem ceapa marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare, ciupercile le taiem marunt.
Punem ceapa la calit, dupa care adaugam si morcovul, lasam putin sa se caleasca impreuna si adaugam si ciupercutele si lasam sa se inabuseasca bine, condimentam cu sare, piper, cimbru uscat, apoi punem 2 - 3 linguri de tocana de legume sau bulion, dupa ce am luat de pe foc, adaugam orezul.
Dupa care trecem la operatiunea infasurat sarmale.
Pe fundul oalei punem cateva crengute de cimbru, apoi cateva foi de varza si apoi sarmalutele, deasupra punem varza tocata marunt, peste care punem ulei de masline ceva mai multisor, boia dulce si apa cat sa le acopere, bineinteles ca se adauga apa de cate ori este nevoie.
Le bagam la cuptor pentru cca 1.30 - 2 ore, la foc mic.
Se servesc cu mamaliguta calda si ardei iute.
Intre timp taiem ceapa marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare, ciupercile le taiem marunt.
Punem ceapa la calit, dupa care adaugam si morcovul, lasam putin sa se caleasca impreuna si adaugam si ciupercutele si lasam sa se inabuseasca bine, condimentam cu sare, piper, cimbru uscat, apoi punem 2 - 3 linguri de tocana de legume sau bulion, dupa ce am luat de pe foc, adaugam orezul.
Dupa care trecem la operatiunea infasurat sarmale.
Pe fundul oalei punem cateva crengute de cimbru, apoi cateva foi de varza si apoi sarmalutele, deasupra punem varza tocata marunt, peste care punem ulei de masline ceva mai multisor, boia dulce si apa cat sa le acopere, bineinteles ca se adauga apa de cate ori este nevoie.
Le bagam la cuptor pentru cca 1.30 - 2 ore, la foc mic.
Se servesc cu mamaliguta calda si ardei iute.
Fursecuri Catelusi
Am gasit aceasta reteta la Sabina careia ii multumesc, mi-au placut mult catelusii ei, asa ca i-am executat si eu, sunt foarte haiosi si cu siguranta va avea un efect tare fain asupra copiilor, Andu cel putin a fost tare incantat si ce m-a bucurat cel mai mult este faptul ca a si mancat din ei si a inceput cu coca inainte sa-i bag la cuptor...
Sunt vanilati, fragezi, moi, intr-un cuvant minunati!!!
Ingrediente:
pentru aluat:
- 100 g unt
- 150 g zahar
- 1 ou
- esenta de vanilie
- 260 g faina
- 1 praf de copt
- un praf de sare
- 1 lingura cacao
- 4 linguri nuca de cocos
- o mana de nuci macinate
- o lingura de zahar
- esenta de rom
- lapte cat sa se omogenizeze umplutura
Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine spuma, dupa care adaugam oul si mixam pana se omogenizeaza compozitia.
Amestecam faina cu praful de copt si sarea, adaugam treptat peste spuma de unt pana se formeaza una luat moale, nelipicios.
Oprim 3 linguri din acest aluat si le amestecam cu cacaoa, acest aluat il vom folosii pentru a forma nasul, ochii si urechiile.
Dam cele 2 bile de aluat invelite in folie la frigider pentru 15 minute.
Intre timp pregatim umplutura:
Amestecam toate ingredientele pentru umplutura si omogenizam.
Rupem bucatele mici din aluatul alb, formand o bilute pe care le vom apasa cu podul palmei, in mijlocul lor vom pune umplutura, apoi vom strange marginile catre interior, astfel formand din nou biluta.
Din aluatul maro formam nasul pe care-l vom face dintr-o biluta mica, urechiile le vom face din bilute aplatizate, usor intoarse catre interior, iar ochii din bilute si mai mici.
Punem frusecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu ulei si dam la cuptoru preincalzit app 10 minute la foc potrivit.
Sunt gata cand incep sa se rumeneasca la baza.
POFTA BUNA!!!!
joi, 22 decembrie 2011
Chec zebra
Nu prea arata el a zebra, prima oara cand l-am facut a iesit mult mai bine insa nu am poze bune, dar va asigur ca e delicios si foarte usor de facut, reteta o am de aici
Ingrediente:
300 g unt
300 g zahar
60 g cacao
1 praf de copt
un praf de sare
esenta de vanilie
esenta de rom
Mixam untul la temperatura camerei, pana devine spuma, adaugam apoi zaharul si mixam pana ce acestea nu se mai simte, apoi punem ouale unul cate unul, mixam pana se omogenizeaza compozitia.
Amestecam apoi faina cernuta cu fraful de copt si o incorporam putin cate putin in compozitie, punem si esenta de vanilie si omogenizam.
Compozitia rezultata o impartim in 2 parti egale, una o lasam alba iar intr-una bagam cacao si esenta de rom.
Tapetam o forma de chec cu hartie de copt si o ungem cu ulei si incepem sa punem din compozitie astffel:
Punem o lingura din compozitia alba, una din compozitia maro, una peste alta, in mijlocul tavii, urmam acest procedeu pana terminam ambele compozitii.
Bineinteles ca am avut din nou ajutorul langa mine si cam asa arata dupa ce si-a bagat manutele prin aluat :)
Coacem la cuptorul preincalzit 30 de minute.
Se taie dupa ce se raceste.
Read more >>
Ingrediente:
300 g unt
300 g zahar
- 360 g faina
60 g cacao
1 praf de copt
un praf de sare
esenta de vanilie
esenta de rom
Mixam untul la temperatura camerei, pana devine spuma, adaugam apoi zaharul si mixam pana ce acestea nu se mai simte, apoi punem ouale unul cate unul, mixam pana se omogenizeaza compozitia.
Amestecam apoi faina cernuta cu fraful de copt si o incorporam putin cate putin in compozitie, punem si esenta de vanilie si omogenizam.
Compozitia rezultata o impartim in 2 parti egale, una o lasam alba iar intr-una bagam cacao si esenta de rom.
Coacem la cuptorul preincalzit 30 de minute.
Se taie dupa ce se raceste.
Asa arata prima tura.
miercuri, 21 decembrie 2011
Idei pentru masa de Craciun si Revelion
Vin si eu cu cateva idei pentru masa de Craciun si Revelion, in speranta ca pot fi de ajutor cititorilor blogului meu, care inca nu s-au hotarat ce pregatiri sa faca, asadar sa trecem la treaba!
CIORBE
Ciorbita de cocos
Ciorba de pui a la grec
Ciorba de pui cu brocoli si cus-cus
Supa de pui cu galuste
Ciorba radauteana
Ciorba taraneasca de porc
Ciorba de burta
Bors cu galuste imperiale
FEL PRINCIPAL
Sarmalute in vas roman
Sarmalute in foi de varza
Sarmalute in foi de vita
Ardei si rosii umplute
Pui cu smantana si ciuperci
FRIPTURI
Piept de pui aromat la cuptor
Piept de pui in sos de rosi si usturoi
Rulada din muschi de porc cu ciuperci
Codon Bleu pentru copilasi
Cordon bleu
Pulpe de pui cu cartofi si rosii la cuptor
Copanele pane
Pui pe sticla
Pulpe cu struguri si cafea
Pulpe umplute cu spanac si ciuperci
Closca cu puii de aur - pulpe umplute
SALATE - APERITIVE
Sala caprese cu miez de lapte
Salata de ciuperci cu maioneza si usturoi
Salata beouf festiva
Salata de vinete cu smantana si ceapa verde
Salata de fasole verde cu maioneza si cartofi
Soricei - Oua umplute
Oua umplute
Pinguini
Oameni de zapada
Rosii umplute cu crema de branza
Ardei umplut cu crema de branza
Rulouri din dovlecei
Rulada din lipii de shaorma
TORTURI
Tort cu crema de oua, frisca si fructe
Tort cu crema ganache si capsuni
Tort Red velvet
Tort Bradut
Tort Mos Craciun
Tort Emy
Tort cu crema caramel
Diplomat cu mere
Diplomat
Green cake
Tort cu ciocolata si capsuni
Tort Amandina
Tort Krem a la krem
Tort cu cirese negre si glazura de ciocolata
Tort cu crema de lapte
Tort de ciocolata
Tort Tiramisu cu piersici
PRAJITURI
Pavovla cu crema de vanilie si zmeura
Krem a la krem
Cheescake
Chec zebra
Chec din albusuri
Chec economic Laura
Chec rapid cu alune de padure si stafide
Chec cu ciocolata
Rulada turceasca
Prajitura ciocolatoasa
Prajitura pufoasa cu frisca si glazura oglinda
Prajitura noire
Prajitura cu iaurt
Prajitura cu mere si gutui
Prajitura turnata cu mere
Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie
Prajitura cu crema caramel
Fffursecuri catelus
Biscuiti spiralati
Prajitura Rafaello
Boamboane Rafaello
Prajitura cu mac si crema de vanilie
Cremsnit cu zmeura
Alba ca zapada
Eclere
Prajitura cu crema ganache si jeleu de visine
Pizza Mos Craciun
Cozonac Rozenkrantz
Publicat de
Dana C
Trimiteți prin e-mail
Postați pe blog!Distribuiți pe TwitterDistribuiți pe FacebookTrimiteți către Pinterest
la
07:30
16
comentarii
Etichete:
aperitive festive,
craciun,
Idei pentru masa de Craciun si Revelion,
masa de craciun,
masa revelion,
retete festive,
retete mese festive,
retete pentru craciun,
retete revelion,
revelion,
salate
Abonați-vă la:
Postări (Atom)