sâmbătă, 24 decembrie 2011

Craciun Fericit tuturor!!!!♥♥♥♥




Fie ca lumina sfanta a mesei de Craciun sa va incalzeasca sufletul si sa va umple casa de bucuria Nasterii Domnului. Sarbatorile de iarna sa va aduca toate cele bune, impreuna cu urarile noastre de bine. 

                                                    CRACIUN FERICIT TUTUROR!!!!

Read more >>

vineri, 23 decembrie 2011

Sarmalute de post cu ciuperci




Sarmalutele de post, dupa parerea mea sunt cele mai bune sarmalute, le ador.

Ingrediente
  • o varza mare
  • o ceapa
  • un morcov
  • cateva ciuperci
  • o cana de orez
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de marar
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • crengi de cimbru
  • foi de dafin
  • boia dulce
  • tocana de legume
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare frunza se taie cotorul.
Intre timp taiem ceapa marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare, ciupercile le taiem marunt.
Punem ceapa la calit, dupa care adaugam si morcovul, lasam putin sa se caleasca impreuna si adaugam si ciupercutele si lasam sa se inabuseasca bine, condimentam cu sare, piper, cimbru uscat, apoi punem 2 - 3 linguri de tocana de legume sau bulion, dupa ce am luat de pe foc, adaugam orezul.
Dupa care trecem la operatiunea infasurat sarmale.
Pe fundul oalei punem cateva crengute de cimbru, apoi cateva foi de varza si apoi sarmalutele, deasupra punem varza tocata marunt, peste care punem ulei de masline ceva mai multisor, boia dulce si apa cat sa le acopere, bineinteles ca se adauga apa de cate ori este nevoie.
Le bagam la cuptor pentru cca 1.30 - 2 ore, la foc mic.
Se servesc cu mamaliguta calda si ardei iute.

Read more >>

Fursecuri Catelusi





Am gasit aceasta reteta la Sabina careia ii multumesc, mi-au placut  mult catelusii ei, asa ca i-am executat si eu, sunt foarte haiosi si cu siguranta va avea un efect tare fain asupra copiilor, Andu cel putin a fost tare incantat si ce m-a bucurat cel mai mult este faptul ca a si mancat din ei si a inceput cu coca inainte sa-i bag la cuptor...
Sunt vanilati, fragezi, moi, intr-un cuvant minunati!!!

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • esenta de vanilie
  • 260 g faina
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
pentru umplutura

  • 1 lingura cacao
  • 4 linguri nuca de cocos
  • o mana de nuci macinate
  • o lingura de zahar
  • esenta de rom
  • lapte cat sa se omogenizeze umplutura

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine spuma, dupa care adaugam oul si mixam pana se omogenizeaza compozitia.
Amestecam faina cu praful de copt si sarea, adaugam treptat peste spuma de unt pana se formeaza una luat moale, nelipicios.
Oprim 3 linguri din acest aluat si le amestecam cu cacaoa, acest aluat il vom folosii pentru a forma nasul, ochii si urechiile.
Dam cele 2 bile de aluat invelite in folie la frigider pentru 15 minute.



Intre timp pregatim umplutura:
Amestecam toate ingredientele pentru umplutura si omogenizam.
Rupem bucatele mici din aluatul alb, formand o bilute pe care le vom apasa cu podul palmei, in mijlocul lor vom pune umplutura, apoi vom strange marginile catre interior, astfel formand din nou biluta.
Din aluatul maro formam nasul pe care-l vom face dintr-o biluta mica, urechiile le vom face din bilute aplatizate, usor intoarse catre interior, iar ochii din bilute si mai mici.
Punem frusecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu ulei si dam la cuptoru preincalzit app 10 minute la foc potrivit.



Sunt gata cand incep sa se rumeneasca la baza.





POFTA BUNA!!!!

Read more >>

joi, 22 decembrie 2011

Chec zebra

Nu prea arata el a zebra, prima oara cand l-am facut a iesit mult mai bine insa nu am poze bune, dar va asigur ca e delicios si foarte usor de facut, reteta o am de aici


Ingrediente:
 300 g unt
 300 g zahar
  •  360 g faina
 6 oua
 60 g cacao
 1 praf de copt
 un praf de sare
 esenta de vanilie
 esenta de rom

 Mixam untul la temperatura camerei, pana devine spuma, adaugam apoi zaharul si mixam pana ce acestea nu se mai simte, apoi punem ouale unul cate unul, mixam pana se omogenizeaza compozitia.
Amestecam apoi faina cernuta cu fraful de copt si o incorporam putin cate putin in compozitie, punem si esenta de vanilie si omogenizam.
Compozitia rezultata o impartim in 2 parti egale, una o lasam alba iar intr-una bagam cacao si esenta de rom.

Tapetam o forma de chec cu hartie de copt si o ungem cu ulei si incepem sa punem din compozitie astffel: Punem o lingura din compozitia alba, una din compozitia maro, una peste alta, in mijlocul tavii, urmam acest procedeu pana terminam ambele compozitii.




Bineinteles ca am avut din nou ajutorul langa mine si cam asa arata dupa ce si-a bagat manutele prin aluat :)

 Coacem la cuptorul preincalzit 30 de minute.
Se taie dupa ce se raceste.



Asa arata prima tura.
Read more >>

miercuri, 21 decembrie 2011

Idei pentru masa de Craciun si Revelion


Vin si eu cu cateva idei pentru masa de Craciun si Revelion, in speranta ca pot fi de ajutor cititorilor blogului meu, care inca nu s-au hotarat ce pregatiri sa faca, asadar sa trecem la treaba!

CIORBE


Ciorbita de cocos




Ciorba de pui a la grec



Ciorba de pui cu brocoli si cus-cus


Supa de pui cu galuste



Ciorba radauteana


Ciorba taraneasca de porc




Ciorba de burta



Bors cu galuste imperiale




FEL PRINCIPAL


Sarmalute in vas roman



Sarmalute in foi de varza






Sarmalute in foi de vita



Ardei si rosii umplute


Pui cu smantana si ciuperci




FRIPTURI


Piept de pui aromat la cuptor



Piept de pui in sos de rosi si usturoi






Rulada din muschi de porc cu ciuperci




Codon Bleu pentru copilasi




Cordon bleu




Pulpe de pui cu cartofi si rosii la cuptor









Copanele pane



Pui pe sticla



Pulpe cu struguri si cafea


Pulpe umplute cu spanac si ciuperci


Pulpe umplute cu cascaval si ciuperci




Closca cu puii de aur - pulpe umplute



SALATE - APERITIVE


Sala caprese cu miez de lapte



Salata de ciuperci cu maioneza si usturoi




Salata beouf festiva


Salata de vinete cu smantana si ceapa verde




Salata de fasole verde cu maioneza si cartofi


Soricei - Oua umplute


Oua umplute


Pinguini



Oameni de zapada



Rosii umplute cu crema de branza



Ardei umplut cu crema de branza


Rulouri din dovlecei


Rulada din lipii de shaorma



TORTURI

Tort cu crema de oua, frisca si fructe



Tort cu crema ganache si capsuni



Tort Red velvet



Tort Bradut



Tort Mos Craciun



Tort Emy



Tort cu crema caramel



Diplomat cu mere



Diplomat


Green cake



Tort cu ciocolata si capsuni



Tort Amandina


Tort Krem a la krem



Tort cu cirese negre si glazura de ciocolata


Tort cu crema de lapte


Tort de ciocolata


Tort Tiramisu cu piersici 




PRAJITURI



Pavovla cu crema de vanilie si zmeura




Krem a la krem




Cheescake





Chec zebra




Chec din albusuri





Chec economic Laura




Chec rapid cu alune de padure si stafide




Chec cu ciocolata




Rulada turceasca




Prajitura ciocolatoasa



Prajitura pufoasa cu frisca si glazura oglinda




Prajitura noire




Prajitura cu iaurt



Prajitura cu mere si gutui


Prajitura turnata cu mere



Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie



Prajitura cu crema caramel



Fffursecuri catelus



Biscuiti spiralati


Prajitura Rafaello



Boamboane Rafaello




Prajitura cu mac si crema de vanilie









Cremsnit cu zmeura


Alba ca zapada


Eclere



Prajitura cu crema ganache si jeleu de visine


Pizza Mos Craciun










Cozonac Rozenkrantz

Read more >>

Comandă pizza online!

o comunitate frumoasa si unita, intrati si aruncati o privire :)